Gulyás Republik

8. decembra 2022, dejan, Nezaradené

Kdesi v strednej Európe na prahu medzi civilizovaným svetom a svetom barbarov sa pokúsili obrátiť ekonomické zákony na hlavu. Tam, kde vládne blažená prostota, myslel si ich vodca Victorius Wargas je možné všetko. Aj tlačením papierových HUFov zvýšiť bohatstvo krajiny aj zastropovaním cien čierneho zlata ukončiť infláciu.

Ľud guľášovej republiky je večne nespokojný a to najmä so svojimi susedmi, od ktorých by čo to chceli ukradnúť. Žiaľ, nič im nevychádza ani obrátiť tok Dunaja hore prúdom a tak musia nájsť vinníka. Hľadali, hľadali až nakoniec našli v ďalekej krajine Troch levov sa nachádza Děd , ktorý má na svedomí všetky nezdary ich republiky vrátane vyschnutých jazier a minerálnych prameňov. Ten má na svedomí všetko zlo, ktoré postretlo ich krajinu vrátane 40 rokov vlády tmy červených Kadárov.

Tak im neostáva nič iné len sa obrátiť do histórie, kde hrdinný národ ungvarov bojoval proti votrelcom z Východu dlhých 150 rokov a uchránil európsky kontinent od katastrofy. Ale ľudia Západu sú nevďační a namiesto večnej úcty tento národ stále kritizujú a snažia sa ho podrobiť. Ale ONI sa nedajú. Vytrvajú ako vytrvali ich otcovia z ďalekých stepí. Aj 150 rokov počkajú, kým sa rozpadne to zlo menom Eurosajuz. A potom nastane 1000 ročný mier- Pax Hungarorum. Amen.

pozn.autora: HUNGARY je parlamentná demokracia s republikánskou formou vlády podľa platnej Ústavy (de facto republika) bez ohľadu na to, či je v názve štátu slovo Ország alebo Turulská monarchia