Založ si blog

Pizza Calzone

Náš futbal napísal ďalšiu smutnú kapitolu vo svojej histórii. Páni z Bratislavy, dobre to vediete!!! V SR máme reálne dvoch- troch dobrých kormidelníkov, zbytok je nepoužiteľný. VladiW.& Koule sú viazaní v kluboch, Cossack si momentálne užíva hokej vo VIP priestoroch Steel Arény a čaká, kedy bude s futbalom najhoršie. Tento odborník z Eastlands je však pre Pánov z Pozsony persona non grata. Možno by pomohol coup d‘ état ako v hokejovom hnutí ale nie je jasné, kto by ho zrealizoval a s akou podporou.

Náš futbal je mizerný produkt- negeneruje hviezdy, hoci by mohol, výsledky mizerné a divácky nezáujem. Tento stav logicky ani nepritiahne silných sponzorov. Výhovorky máme hneď: sme malá krajina, nemôžeme sa porovnávať s gigantmi ako Španielsko či Anglicko. To je síce pravda ale ako to potom zvláda Chorvátsko a Uruguaj, krajiny s menším počtom obyvateľov ako SR ? Aj tu je odpoveď hneď: tieto krajiny majú na rozdiel od nás kompetentný manažment. Aspoň natoľko aby dokázali nájsť talent a posunúť ho do vrcholového futbalu. A potom predať. Korupcia činovníkov SFZ je určite nižšia ako za neslávne známeho advokáta Laurinca ale určite nevymizla. Talenty z ulice sa strácajú na stavbách a v Mekdonaldoch a ak nemáte otca funkcionára ako napr. Hancko, tak na kariéru vo futbale radšej zabudnite. Tak to nielen s futbalom u nás je. Doktori u nás sú deti doktorov, sudcami a prokurátormi deti mimozemšťanov atď. Tento systém sa nazýva odborne nepotizmus a zdedili sme ho po komunistoch, kde ste nič nevybavili a nezohnali, ak ste nikoho nepoznali.

Talent u nás nemá žiadnu cenu. To, čo má cenu sú konexie a teplé miestečko v kancelárii v BA. Preto sa potácame okolo 54. miesta v rebríčku FIFA. Nikto z funkcionárov nechodí hľadať talenty do malých klubov aby ich potom posunul do Spartaka, DACu, či do Žiliny. Tak sa teraz nečudujme, že slovenskí futbalisti nevedia poraziť bankárov z Luxu a slovenskí lekári nevedia, ktorá je pravá a ľavá noha.

Fakty sú fakty-trhy veria Ficovi

06.02.2024

Výnos 10 ročného dlhopisu danej krajiny v národnej mene je benchmarkom- ukazovateľom stavu verejných financií, HDP, zadlženosti a iných fundamentov v skratke. SR je na tom dobre- solídnych 3,4%. (podobne ako Kanada). Naši bratia s vládou Prof. Nutellu majú dlhopis s výnosom 3,75. Solídne čísla ekonomík Strednej Európy. Naše nedosiahnuteľné vzory, pokrokový svet takzv. [...]

Svet a Slovensko sa zabáva

11.08.2023

Máme čas leta a každý sa zabáva po svojom. Niekto chodí na festivaly, futbaloví groundhopers na štadióny, niekto na tlačovky atď. Každý štát má svoj druh zábavy, američania NFL a prezidentské primárky, Nemci majú Októberfest, Rusi s Ukrajincami sa tiež bavia po svojom- taký sovietsky Gangnam style. Ale treba ich nechať, nech sa chlapci vybláznia do sýtosti , hlavne že [...]

Banda tupých hláv

09.08.2023

poviem bez obáv, nasadili nám známe médiá a spíker Adrián už nad tým dumá a iste pravdu má. Asi toľko k súčasným volebným spotom a billboardom na čierno. Chcete lacnejšie potraviny, 15 dôchodok, skvelú budúcnosť ?! Všetko máme!!! Teraz alebo nikdy! Už chýba len druhé Švajčiarsko na billboarde pri ceste a Mickeyho 2x násobné platy na bicykli. Á… zabudol som na [...]

hexagon, Banská Bystrica

Detské ihrisko, aké nikde inde na Slovensku nenájdete, je v Banskej Bystrici. Desaťročia chátralo, teraz ho zachraňujú

16.04.2024 07:00

Betónové šesťuholníkové tvárnice, z ktorých je komponované detské ihrisko s niekoľkými preliezačkami, osadili do Parku pod Pamätníkom SNP pred viac ako polstoročím. Unikátne dielo aktuálne obnovujú.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael. Bez pomoci budú ruské útoky hrozivejšie

16.04.2024 06:10, aktualizované: 06:39

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu.

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

dejan

Každému čo jeho je- Suum cuique tribuere

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 17802x
Priemerná čítanosť článkov: 1978x

Autor blogu

Kategórie