Založ si blog

Fakty sú fakty-trhy veria Ficovi

Výnos 10 ročného dlhopisu danej krajiny v národnej mene je benchmarkom- ukazovateľom stavu verejných financií, HDP, zadlženosti a iných fundamentov v skratke. SR je na tom dobre- solídnych 3,4%. (podobne ako Kanada). Naši bratia s vládou Prof. Nutellu majú dlhopis s výnosom 3,75. Solídne čísla ekonomík Strednej Európy. Naše nedosiahnuteľné vzory, pokrokový svet takzv. Gondor- US&UK ( 4,08% a 3,9%). Takže o pár desatín horšie čísla, ale za to lepší rating S&P. AA+. Stále investičné pásmo. Pozrime sa na Osu zla, Tolkienov Mordor- Ruská Fed. poprípade Maďarsko. Sú na tom samozrejme horšie- 12,39% pre dlhopisy z putinovej plutokracie a 6,28 pre Orbánistán. O ratingu radšej pomlčím.

Niekoho hra s číslami unavuje ale mňa to baví. Nakoniec sa pozrime na Latino svet, kde volia rôznych pološialencov, diktátorov a marxistov. Argentína je už vlastne krajina bez suverenity pod patronátom Medzinárodného menového fondu s výnosom 7 ročných obligácií na úrovni šialených 49,255 %. Nechválne známa Venezuela mala v roku 2016 čísla na úrovni 1108 dnes len 10,4 %. Marxista Maduro sa polepšil. Premiant Južnej Ameriky, kde kedysi úspešne aplikovali ekonomické teórie Chicagskej školy a Miltona Friedmana má skvelých 5,430% . Hovorím samozrejme o Chile, odkiaľ sme skopírovali dôchodkovú reformu génia Ivana Mikloša, takmer nositeľa Nobelovej ceny za…..to je vlastne jedno. Fico to nezrušil, pretože chladný kalkul funguje. Nikto nechce aby sme dopadli ako Argentína či nebodaj iná latinsko-americká junta bez pravidiel. Ale mali sme k tomu blízko. Som zvedavý, či ľudia ktorí podporovali pána z Trnavy( Olano) by ho dosadili za manažéra jednej zo svojich bánk či poisťovní. Samozrejme, že nie. Prečo potom chcete aby niekto ako On riadil firmu menom Slovenská republika?

Odpoveď: Argentina scenario. 500% inflation. IMF slaves.

zdroj: tradingeconomics.com, S&P, investing.com

Svet a Slovensko sa zabáva

11.08.2023

Máme čas leta a každý sa zabáva po svojom. Niekto chodí na festivaly, futbaloví groundhopers na štadióny, niekto na tlačovky atď. Každý štát má svoj druh zábavy, američania NFL a prezidentské primárky, Nemci majú Októberfest, Rusi s Ukrajincami sa tiež bavia po svojom- taký sovietsky Gangnam style. Ale treba ich nechať, nech sa chlapci vybláznia do sýtosti , hlavne že [...]

Banda tupých hláv

09.08.2023

poviem bez obáv, nasadili nám známe médiá a spíker Adrián už nad tým dumá a iste pravdu má. Asi toľko k súčasným volebným spotom a billboardom na čierno. Chcete lacnejšie potraviny, 15 dôchodok, skvelú budúcnosť ?! Všetko máme!!! Teraz alebo nikdy! Už chýba len druhé Švajčiarsko na billboarde pri ceste a Mickeyho 2x násobné platy na bicykli. Á… zabudol som na [...]

Pizza Calzone

25.03.2023

Náš futbal napísal ďalšiu smutnú kapitolu vo svojej histórii. Páni z Bratislavy, dobre to vediete!!! V SR máme reálne dvoch- troch dobrých kormidelníkov, zbytok je nepoužiteľný. VladiW.& Koule sú viazaní v kluboch, Cossack si momentálne užíva hokej vo VIP priestoroch Steel Arény a čaká, kedy bude s futbalom najhoršie. Tento odborník z Eastlands je však pre Pánov z [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

dejan

Každému čo jeho je- Suum cuique tribuere

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 18198x
Priemerná čítanosť článkov: 2022x

Autor blogu

Kategórie